divendres, 17 de gener del 2014

GALA DE LA PILOTA D’OR
El dia 13 de gener de 2014, s’ha celebrat la gala oficial de la pilota d’or seguida per gran multitud al món. Un dels premis més esperats, és el de millor jugador de 2013, als qual van estar nominats tres grans jugadors:  Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery.
Història de la pilota d’or:
La pilota d’or és un premi individual que des de 1956 fins ara, atorga la revista de France Football al millor jugador en un any natural.
Tot va començar quan Gabriel Hanot (en aquells temps, director de la revista) va voler premiar al millor jugador europeu. El primer jugador europeu en guanyar aquest premi, va ser l’anglès Stanley Mathews, en aquells temps, jugador del Blackpool. Al 1995, van canviar la norma d'incloure els jugadors de qualsevol part del món. I el primer jugador no europeu en guanyar aquest premi va ser el liberià George Weah, en aquells temps, jugador del PSG traspassat al Milan en el 1995.

Nominats:
Pilota d’or 2013:
Lionel Messi (Jugador del Barcelona): ha guanyat durant aquesta any natural, una lliga i una supercopa espanyola, a més de que ha sigut premiat com a màxim golejador de la passada temporada de la lliga espanyola.
Cristian Ronaldo (Jugador del Madrid): no ha guanyat cap trofeu, però de moment màxim golejador de la lliga espanyola.
Franck Ribéry (Jugador del Bayern de Munich): ha guanyat 5 títols durant aquest any: Lliga alemanya, Copa alemanya, Copa de campions, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs. També ha guanyat el millor jugador de la Fifa, i és el gran  favorit per guanyar aquest premi.
Guanyador de la pilota d’or:
El guanyador de la pilota d’or va ser Cristiano Ronaldo, el segon en la seva carrera, Messi, segon i Ribery tercer. Ha fet un gran any, encara que no ha guanyat cap trofeu col·lectiu, ha tret les garres i s’ha posat al equip a l’esquena.
Resum de la votació:
Cada capità, entrenador voten a tres jugadors; al primer 3 punts, al segon 2 punts i al tercer 1 punt.

Messi: 1205 punts i 24,72 %
Cristiano Ronaldo: 1365 punts i 27,99 %.













.





Ribéry: 1127 punts i 23,36 %. 

















Altres premis:
Millor jugadora: Nadine Angerer (1.FFC Frankfurt)                                                              
Nadine Angerer












Millor entrenadora: Silvia Neid (seleccionadora alemanya)
Millor entrenador: Jupp Heynckes (ex-entrenador del Bayern de Munich)          Premi Puskas: Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Premi onze ideal: Porter; Neuer, Defenses; Lahm, Alves, T.Silva i Ramos, Migcampistes; Ribéry, Xavi e Iniesta i Davanters; Ibrahimovic, Cristiano i Messi.
També van donar un premi honorífic a Pelé perquè no tenia cap pilota d’or i va ser un gran jugador a la seva època.
Premi Fair Play: Afganistan


Valoració:
Joel: Cristiano s’ha emportat la pilota d’or de manera justa, perquè encara que no hagi guanyat res, és un premi individual i jo crec que l'ha fet millor que Ribéry i Messi.

Cristian: M’ha semblat que aquesta pilota d’or està manipulada, però tot s’ha de dir que durant aquest any, Ribéry  a part de guanyar premis en grup, no ha fet res més per merèixer un premi tan important. En canvi, Messi s’ho ha merescut més que Cristiano, però la lesió li ha fet que no el pogués guanyar i Cristiano ho ha aprofitat i se l'ha emportat.

1 comentari: