dimecres, 5 de juny del 2013

Discriminació per l'aspecte físic

QUÈ ÉS LA DISCRIMINACIÓ PER ASPECTE FÍSIC?
És aquella en què a la persona se l'exclou, no sols pel seu color de pell, sinó per la seva complexió, salut, estatura...



INTRODUCCIÓ

Les persones que són freqüentment discriminades per l'aspecte, són aquestes que resalten més en la multitud, ja sigui per tenir tatuatges, alguna malaltia o una forma de vestir fora de la comuna. A aquestes persones se les exclou per tenir un aspecte diferent. Normalmet aquestes persones al ser repudiades són més solitaries i independents, perquè això els permet evitar algun maltractament tant físic com psicològic.


DISCRIMINACIÓ PER L'ASPECTE AL TREBALL


En alguns llocs de treball algunes persones són repudiades pels tatuatges, sigui que en el proces de selecció no els acceptin, o que una vegada realitzat l'examen mèdic no els contractin. La principal causa per la qual una persona amb tatuatges o perforacions és dicriminada és la criminalització, es busca una relació directa entre el tatuatge i algun suposat delicte comès i són repudiades des de la pròpia oferta laboral.
Quant a l'aspecte, les persones boniques arriben a rebre un percentatge més alt en el seu sou que algú sense majors atributs físics.
A més a més, els caps esperen sense cap raó alguna que les persones boniques siguin migors, d'entrada els consideren més capasos.

DISCRIMINACIÓ PER L'ASPECTE A L'ESCOLA

En l'escola molts joves són motiu de burla pel seu aspecte, si tenen alguna malaltia o dascapacitat, si són alts o baixos, si són grossos o prims, si utilitzen ulleres o no, etc. Sempre hi ha algú que inventa un sobrenom, o també son exclosos dels grups que s'hi formen.


EFECTES DE LA DISCRIMINACIÓ PER ASPECTE

A les persones adultes que sofreixen aquesta discriminació no els afecta tant com als joves, ja que els joves estan en l'etapa de fer amics i passar -s'ho bé, solen entristir-se perquè són rebutjats i això provoca que siguin més solitaris. Hi ha joves que ho passen realment malament ja que sobrepassen límits i a més de sofrir burles, pateixen maltractament físic per altres joves. Aquesta no és la discriminació per aspecte més comuna, però els que la sofreixen solen respondre-hi bastant malament, ja que volen fugir d'aquest maltractament tot i que fugir signifiqui respondre amb la mort. Tot i que aquets casos són molt extrems no són mentida. L'única forma de prevenir aquesta discriminació, sigui tant física com psicològica, és pensant en la igualtat, que el color de la pell, l'estatura,etc. no fa al ser humà. Només es pot evitar ajudant al que ho sofreix i ser un punt de suport, advertir de les conseqüències.
TOTS SOM IGUALS

No facis als altres el que no t'agradaria que et fessin”

 
Míriam Leal



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada