dilluns, 13 de maig del 2013

Youtube: Una forma de vida?


Els alumnes de 2n d'ESO dediquen moltes hores a veure YouTube, fins i tot massa.

Es veu clara la diferència de gustos entre els nois i noies.


Hem fet una enquesta sobre YouTube, una pàgina web de recerca de vídeos, a cinquanta nois/es, en concret, 20 noies i 30 nois de segon de l'ESO. Volem saber si aquesta pàgina es visita molt, sobretot abans de fer altres tasques.

1. Saps què és YouTube?









Com podem veure, avui dia, la immensa majoria d'alumnes de segon coneixen YouTube. Amb això podem dir que YouTube és una de les pàgines més visitades pels adolescents.














2. Quin tipus de vídeos veus a YouTube?












Entre els tipus de vídeos n'hi ha quatre de molt igualats, però que són visitats molt més que els altres tipus. El que més destaca són els JOCS, la cosa que apassiona als nois adolescents. En segon lloc, la música és el més visitat pels nois.















En canvi, la música és el més vist per les noies, ja que el veuen més de la meitat de les enquestades, davant de l'altre amb més visites, només el 23%, que són les pel·lícules. Podem dir que YouTube és utilitzat com a reproductor de música per les noies. Els jocs, ni tan sols han rebut un  vot.



3. Amb quina freqüència hi entres?



Un impressionant 92%, veu YouTube cada dia i cap del enquestats ha dit que no el vegi, fins i tot es pot dir que els nois veuen més YouTube que la televisió.



Les noies no el miren tant, però tampoc s’han quedat curtes, un 80% el mira cada dia. En el cas de les noies, un 5% no el mira mai.

4. Quin youtuber t’agrada més?












 Cada youtuber ha rebut almenys un vot, excepte un 4% que no coneix aquests canals. Els dos més vistos són ElRubiusOMG i el famós WillyRex, però el primer molt més que el segon. Tot i que aquests són dels més famosos, ALTRES ha sigut la tercera més votada.
















Les noies no són les més interessades a veure els tipus de vídeos d’aquests youtubers, però a part que el 40% hagi escollit ALTRES, un 27% ha triat ElRubiusOMG que ha guanyat al 22% de que no els coneixen. En conclusió dels dos sexes, ElRubiusOMG és el youtuber més visitat pels alumnes de segon.


5.Coneixes aquests llocs de recerca de vídeos?


 La majoria no coneixen aquest llocs de recerca de vídeos, però entre aquestes RedBox és el més conegut.




Una gran part de les noies no coneix aquestes pàgines però com als nois, Redbox és de les més conegudes.


En conclusió d’aquesta enquesta, es pot dir que Youtube és de les pàgines més visitades pels adolescents, això sí, és la millor per cercar vídeos. Es pot arribar a la resposta de la pregunta inicial dient que sí, que YouTube és una forma de vida. 


Miguel Córdoba i  Marc Casamitjana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada