dimarts, 12 de març de 2013

UNA RECEPTA CURIOSA: Ventall de filets d'emú amb puré de moniatos i salsa d'anís

Sortint de la rutina, avui us portem una recepta d’Austràlia, ja sabem que el país no és estrany, el que és estrany és l‘ingredient principal, l’emú, que és un animal molt rar. 



Aquí la teniu:


Ingredients
<1 kg de filets d’emú. 23 €
<2 moniatos. 2,50 €/kg
<1 patata gran. 0,78 €/kg
<Mantega. 1,95 €
<Sal i pebre.
<10 fulles d’anís.
<100 ml de vi porto. 30,69 €
<200 ml de nata líquida. 2,40 €
<100 g mantega

Preparació
Es couen i es fa un puré espès amb el moniatos, patates, mantega, sal i pebre. Es manté calent mentre es prepara la resta.
A una paella es dauren els filets, que queden amb un color rosa per dins. Es mantenen calents.
Per a la salsa: Es barreja l’anís amb el porto. A la paella (sense netejar) on s’han fregit els filets, s’hi posa el porto, i es deixa bullir fins que se n’hagi reduït la meitat. S’hi afegeix la nata i a foc lent es redueix quasi a la meitat. Afegiu la mantega tallada en trossets petits. Rectifiqueu, si cal,  de sal i pebre, i coleu-lo.
Col·loqueu el filets en forma de ventall en una plata amb el puré a sota del mànec del ventall. Tireu la salsa per sobre. Es pot acompanyar amb pèsols, cols de Brussel·les, espàrrecs...





Esperem que us hagi agradat tot i que creiem que només els atrevits cuinaran i menjaran aquest plat. Bon profit!

Miguel i Marc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada