dimarts, 20 de desembre del 2011

EL MODERNISME. L’ART CATALÀ A SITGES

El Modernisme es fica en les ments d’un grup de joves de la Llagosta.


El passat dimarts 22 de Novembre del 2011, 50 alumnes aproximadament  i 4 professors de l’Institut Marina de la Llagosta, vam anar a Sitges a veure alguns monuments modernistes. Vam agafar el tren a las 8:35 del matí a l’estació de la Llagosta, que estava en obres. Ens vam aturar a la estació de tren del Prat de Llobregat per agafar un altre tren que ens portés cap a Sitges. Vam arribar a les 10:30 aproximadament amb moltes ganes de menjar o passar-lo bé.


Fotos cedides per Tomàs Carrasco i muntatge a càrrec de Jon Fernández
El primer que van fer va ser esmorzar al costat de la platja i l’església del poble, era una bona sensació. A les 11 del matí va començar la excursió per Sitges. Ens vam dividir en dos grups: un on érem el alumnes de 4t D i un altre per els alumnes del C i el E.  El grup D vam anar amb un noi que es deia Josep Muñoz. El primer monument que vam anar a veure va ser el palau Maricel. El rebedor tenia moltes plantes i una gran porta blava que cridava l‘atenció. Hi havia molts llums i les parets estaven fetes de rajoles. Vam pujar per unes escales i vam arribar al terrat de la casa. Ja havia passat la meitat de la cansada excursió.
Vam començar a contestar algunes preguntes del dossier. Vam baixar una altra vegada les escales i vam arribar  a una mena de sala que semblava un pati on hi havia moltes columnes i plantes i amb uns bancs molt llargs. Les parets tenien dibuixats animals i menjar. La majoria de les habitacions de la casa eren molt grans i blaves. A continuació, vam passar a una habitació fosca que estava plena de quadres. En Josep ens va explicar alguns d’aquests però la majoria de la classe ens vam fer fotos a una finestra on es veia el mar de fons.
A les 13:00 vam marxar al carrer i abans d’anar a veure algunes cases modernistes que hi havia vam passar per una mena de passadís que es deia la 5a Avinguda. En Josep ens va explicar que aquest nom li van posar per riure’s d’un estranger americà que no li queia molt bé a Rusiñol. Una cosa que va impactar a algunes persones de la classe va ser la casa Bacardí. La majoria de les cases modernistes tenien detalls vegetals i estaven treballades per ferro forjat. A les 13:45 tots el alumnes de tots el grups ja estavem a la estació per tornar cap a casa després d’haver passat un bon i cansat dia a Sitges per al nostre grup de joves.

Tomás Carrasco i Estela Panicello 4tD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada